Fackverk till byggnader

Letar du efter en tillverkare av fackverk till byggnader? SWL Stålkonstruktioner AB har en ledarställning inom konstruktion och tillverkning av stålfackverk till byggnader, såväl som takstolar i stål.

Med 60 års erfarenhet vet vi vad hur stål kan användas och hur man bygger fackverk till byggnader med materialet. Vi producerar konstruktioner av stål som bär upp alla möjliga byggnader. Givetvis ritar och tillverkar vi produkter anpassande våra kunders behov och önskemål.

Vår verksamhet föddes i efterkrigstidens Sverige. Behovet av byggmaterial var stort och vårt land upplevde på den tiden en byggbom. I Smedjebacken låg SWL-balken – ett klassiskt stålverk – som mötte upp mot den nya tidens önskemål med att lansera en ny produkt. Sedan dess har våra stålkonstruktioner satt marknadens standard. Våra rötter är i Bergslagens järn- och stålhantering, men vi tittar alltid framåt så att vi kan förnya och modernisera våra produkter.

Kontakta oss med dina behov av fackverk till byggnader, så tar vi fram en lösning för dina behov.

Vad har vi gjort?

Klicka här för att se bara några av de kunder vars behov vi har mött.

Om stål och fackverk till byggnader

Faktum är att fackverk av stål till byggnader har mer flexibla egenskaper än många säkert tror. Även en sådan rejäl stålkonstruktion har många användningsområden. De går att använda i allt från takstolar till grundelement för till exempel gång- eller cykelbroar.

Vi som människor har känt till stålet i cirka två årtusenden. Stålet har – på allehands sätt – både revolutionerat och förändrat vår kultur i generation efter generation. Det finns inte många andra ämnen med samma hållbarhet och flexibilitet som stålet. Därför fungerar går det utmärkt att bygga fackverk till byggnader av stål.

Stålets kombinationen av hårdhet och det geniala med fackverket i sig, skapar en perfekt balans. Många kända byggnader är konstruerade av fackverk. Exempelvis Eiffeltornet och den närmare liggande Globen i vår huvudstad.

Med andra ord, historien och vår kompetens och långa erfarenhet berättar för dig, att SWL Stålkonstruktioner AB kan bygga fackverk till byggnader. I stål som står pall för tidens tand.

Vill du veta mer? Kontakta oss!