Fackverk stål

Fackverk stål – Fackverk av stål är mer flexibla än vad många kan föreställa sig. Även om det är en rejäl stålkonstruktion så har det många användningsområden. De går att använda i allt från takstolar till grundelement för gång eller cykelbroar.

Människan har känt till stålet i omkring 2000 år. Det är en produkt som har revolutionerat och förändrat vår kultur genom många generationer. Få ämnen är så hållbara och ändå flexibla som stålet.

Därför fungerar det alldeles utmärkt att bygga fackverk av stål. Kombinationen av stålets hårdhet och fackverkets genialitet skapar en perfekt balans. Många av de mest kända byggnaderna i världen är konstruerade av fackverk, Eiffeltornet är ett exempel. Här hemma i Sverige har vi Globen där taket är ett enda stort fackverk av omkring 13000 stålrör.

Vi på SWL har arbetat i 60 år med att bygga fackverk av stål. Vårt ursprung finns här hos järnverket i Smedjebacken i Bergslagen och Dalarna. På det sättet har vi en genuin och lång erfarenhet av hur man ska kunna behandla stålet och därigenom kunna skapa riktigt hållbara stålkonstruktioner som fackverk.

Vi har sedan 1950-talet varit marknadsledande och våra produkter sätter än i dag den allmänna standarden på marknaden. En av anledningarna är att vi fortfarande finns kvar i våra gamla lokaler på järnverket i Smedjebacken och på så sätt kan behålla den traditionella kunskapen. Som vi med tiden utvecklar och ser till att skapa fackverk som håller över lång tid och är säkra och håller en utmärkt kvalitet.

I vår fabrik sker hela processen, från det att vi har mottagit er beställning till dess att de lämnar ritbordet och färdigställs på fabriksgolvet. Det ger oss en kontroll över att allt sker på ett kvalitetssäkert sätt.

Fackverk stål