Varför bygger vi fackverk i stål?

Därför att få ämnen är så hållbara och ändå flexibla som stålet. Det är en produkt som har revolutionerat och förändrat vår kultur genom många generationer. Av stål har byggts storverk. Och faktum är att människan har känt till och brukat stålet i omkring 2000 år. Det är en historia vi tycker man kan lita på. 

Dessutom är fackverk av stål mycket flexibla. Även om det är en rejäl stålkonstruktion, så har det många användningsområden. Fackverk av stål går att använda i allt från takstolar till grundelement för gång- eller cykelbroar.

Av dessa anledningar fungerar det alldeles utmärkt att bygga fackverk av stål. Kombinationen av stålets hårdhet och den geniala konstruktioner som är fackverk, skapar en perfekt balans. Många av de mest kända byggnaderna i världen är faktiskt konstruerade av fackverk, Eiffeltornet är ett exempel. Här hemma i Sverige har vi Globen, där taket är ett enda stort fackverk av omkring 13000 stålrör.

Därför bygger vi fackverk av stål. För att det fungerar och fungerar bra. Helt enkelt.

Vi på SWL Stålkonstruktioner har byggt fackverk av stål i över 60 år. Med vårt ursprung i järnverket i Smedjebacken i Bergslagen har vi arbetat fram en genuin och lång erfarenhet av hur man ska kunna behandla stålet. Därigenom kan vi skapa hållbara stålkonstruktioner som fackverk.

Sedan 1950-talet har vi varit marknadsledande och våra produkter sätter än i dag standarden på marknaden. En av anledningarna till det, är att vi fortfarande finns kvar i våra gamla lokaler på järnverket i Smedjebacken. På så sätt behåller vi den den traditionella kunskapen. Som vi med tiden utvecklar och för att kunna konstruera fackverk i stål med utmärkt kvalitet, som håller över lång tid – och är säkra. Säkerheten är livsviktig för oss och våra kunder och fackverk av stål, rätt byggda som vi gör, är säkra.

I vår fabrik äger hela processen rum, från det att vi har mottagit er beställning till dess att de lämnar ritbordet och färdigställs på fabriksgolvet. Det ger oss en kontroll över att allt sker på ett kvalitetssäkert sätt.

Fackverk stål

Vill du veta mer? Kontakta oss!